Kapacitetstillæg pr. 16. juni 2021


I Danmark og resten af Europa oplever vi øget vækst, og det medfører naturligt et øget behov for transport. Der har i en længere periode været kapacitetsmangel indenfor søfragt, luftfragt og banetransport men nu er landevejstransport også påvirket, således at der desværre er kapacitetsmangel i samtlige transportsektorer.

Situationen er den, at der er mangel på såvel chauffører som transportmateriel. Chaufførmanglen omfatter nationale transporter såvel som hele eurozonen, og det er en mangel, som dels er forårsaget af den øgede efterspørgsel efter transportydelser, dels af myndighedernes skærpede regler. De skærpede regler omfatter bl.a. landespecifikke særregler for aflønning, registrering af transporter i registre samt bøder for administrative fejlregistreringer.

Vi har fulgt udviklingen hen over foråret og konstaterer nu, at der er vedvarende og støt stigende kapacitetsmangel, samt at det eskalerer dag for dag. Situationen forventes at kunne eskalere yderligere, når vi ser effekten af EU Vejpakken, som træder i kraft successivt i løbet af 2022.

Indtil nu har FREJA påtaget sig de ekstraomkostninger, som kapacitetsmanglen medfører, men vi forudser, at presset fortsætter. Det skærper yderligere kravene til os som transportør for at kunne opretholde den kapacitet, som er nødvendig for at levere den service og kvalitet, vore kunder forventer og har brug for.

Vi ser os derfor nødsaget til fra 16. juni 2021 at indføre et kapacitetstillæg på 6,4 % på internationale transporter og 4,2 % på nationale transporter.

Vi erkender, at det afviger fra vores normale prispolitik at ændre pris midt i en aftaleperiode. Dette beklager vi, men vi ser det nødvendigt under hensyntagen til de føromtalte forhold, som vi oplever for tiden.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du som altid velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos FREJA.

Vi håber på din forståelse for denne ekstraordinære situation og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

 

Seneste nyt