Årsregnskab


Bevidsthed om People’s Business kombineret med moderne teknologi driver ambitiøse FREJA mod nye mål

Transport- og logistikvirksomheden FREJA Transport & Logistics Holding A/S kommer ud med et tilfredsstillende resultat for 2017. Især datterselskaberne i Norge og Finland leverer resultater markant over markedsniveau. FREJA har i 2017 fortsat investeret kraftigt – både i organisation og teknologi. Men klar bevidsthed om at transport er People’s Business gør, at der fortsat er fokus på at skabe stærke relationer med kunderne. Ambitionerne er der fortsat ikke noget i vejen med i den jyske transportvirksomhed. Og med det i 2018 tilkøbte Transcargo og de nye muligheder det medfører, så er der også god grund til at bevare optimismen fremadrettet.

 

FREJA koncernen fortsætter den positive udvikling i indtjeningen for 2017
FREJA Transport & Logistics Holding A/S rapporterer om en vækst i omsætningen fra 2016 til 2017 på 5 %. Den samlede omsætning i 2017 lander på i alt DKK 2,55 mia.

EBIT udgør DKK 41,6 mio. i 2017 mod DKK 47,3 mio. i 2016. Årets resultat før skat udgør DKK 59,4 mio. i 2017 mod DKK 45,9 mio. i 2016.

Koncernens egenkapital er vokset fra DKK 211,9 mio. i 2016 til DKK 252,5 mio. i 2017. Soliditetsgraden stiger fra 33,9 % til 37,2 % ultimo 2017. Udviklingen i datterselskaberne i Norge og Finland er meget positiv, mens Sverige ikke lever op til forventningerne i 2017. Vi har reageret på den negative trend ved en reorganisering af den svenske ledelse, hvor både ny landedirektør og HR manager er ansat. Segmentet Air & Sea er blev styrket med tilførsel af ressourcer, ligesom salgsorganisationen er blevet trimmet. Så med god grund er der forventning om, at Sverige i fremtiden bidrager til koncernens fortsatte udvikling på det internationale transportmarked. Også i Danmark er der i 2017 investeret i nye forretningsområder og viden ressourcer. I Kina har udviklingen været stabil, og den 1. september 2017 åbnede vi kontor i Guangzhou.

Trods massive investeringer i ny teknologi er transport fortsat People’s Business
Gennem 10 år har FREJA investeret massivt i IT platformen, og 2017 er ingen undtagelse. Vi investerer dels for at optimere vores egen forretning, dels for at gøre os konkurrencedygtige, men også for at sikre fordele for vore kunder i deres værdikæde. Vi medvirker i et forskningsprojekt omkring udveksling af data med kunder og leverandører. Vi forventer, at slutproduktet vil give betydelige økonomiske fordele for alle parter og dermed være med til at løfte den danske transportbranche.

”Vores fokus er fortsat at udvikle de langsigtede relationer med såvel kunder som leverandører. Trods vores store fokus på effektiviseringer så er vi også bevidste om, at mennesket fortsat er den vigtigste ressource i samarbejdet – transport er People’s Business. Nøgleordene for os i samarbejdet er åbenhed, tillid og troværdighed. Vi har altid drevet vores virksomhed ud fra stærke værdier. Vi arbejder dagligt for at gøre en forskel for vores kunder og sikre, at vi sammen bliver en lille smule bedre dag for dag”, udtaler Jørgen Hansen, ejer og CEO i FREJA koncernen.

Parathed og fortsatte ambitioner præger dagsordenen i den altid sultne jyske virksomhed
”Et fornuftigt årsresultat for 2017, men vi er både parate og har ambitionerne til at vise, at vi kan gøre det bedre. Sale and lease back af ejendommen i Tumba sikrer os rekordresultatet i 2017. I de kommende år er det integrationen af Padborgvirksomheden Transcargo og vores nye positionering på det polske marked, der har størst fokus og vil sikre såvel vækst i omsætning som indtjening. Vi har platformen og er klar til at høste frugterne af de senere års massive investeringer i FREJA. Og skulle der være yderligere konsolideringsmuligheder, er vi også klar til at ”kigge” på det”, slutter Jørgen Hansen.

Freja truck, plane, ship

Seneste nyt